Избор на рисунката

Пример 1 - искате да имате рисунка в детската стая. Решили сте това да е някой анимационен герой. Разглеждате - книжки, списания или просто си харесвате нещо от интернет. Показаната картинка вече е била избирана за стая на бебе. След като сте се направили избора си, изпратете го на електронната поща заедно с желания габаритен размер.
Картинка в ляво може да я видите на готова стена тук.

Пример 2 - искате на стената Ви да има изображение от любима ваша снимка. Тъй като латексът е доста бързо съхнещ материал и не позволява преливане като други бои за рисуване на хартия, е желателно да се направи векторизиране на изображението. Целта е да се получат области, които да са без полутонове. За целта е необходимо да изпратите на електронната поща желаната снимка, заедно с габаритните размери на площта, която трябва да се покрие. По снимката се прави проект, която ще Ви бъде изпратен за одобрение. Същата тази снимка може да я видите на проект тук.Пример 3 - Имате нова дамаска, завеса или килим и искате на стената Ви да има орнаменти, които да са в унисон с тях. За целта е необходимо да изпратите на електронната поща снимка на обекта заедно с габаритните размери на площта, която трябва да се покрие. По снимката се прави проект, която ще Ви бъде изпратен за одобрение. Показаната снимка е на дамаска. Същата тази снимка може да я видите на проект за стена.

Шаблон

След избора на картинка или одобрението на проект се прави шаблон в реалния размер. С негова помощ предварително, още преди да е започнато да се рисува, може да добиете ориентировъчна представа как ще изглежда стената Ви. Също така чрез него се намаляма времето за реализация на самата стена.


Оцветяване

За реализацията се използва латекс и оцветители, с които се получават желаните цветове. Колкото е по-детайлно изображенито, толкова повече време ще отнеме оцветявенато му. Ако основата е гипсокартон поема повече латекс.


Лакиране

След като е готова рисунката може, по желание, да се нанесе лаково покритие. Използва се водоразтворим лак за латексови повърхности. С негова помощ се запазва по-добре изображението и му се придава по-завършен вид.


Цена

Цената за всяка една стена е различна според детайлността на изображението и размерите му. Цената на проект е от 50 до 100лв, според сложността, като получавате 2 варианта в електронен вид. Ориентировъчна цената на реализацията на проект или картинка по Ваш избор е 80лв/кв.м.
В таблицата по-долу може да видите примерни цени на две реални стени и два одобрени проекта, станали в последствие на стени:


Наименование на стената Проект Рисунка Лак Общо
Мики и Мини маус, размер 120х120 см няма 115 лв няма 115 лв
Мечо Пух, размер 140х200 см няма 220 лв няма 220 лв
Проек и стена по дамаска, размер 160х320 см 50 лв 240 лв 50 лв 340 лв
Стена по проект тип-пано, размер 240х200 см 100 лв 385 лв 48 лв 533 лв