Ели Александрова

Завършила съм Технически университет-София през 2002г два пъти:
- Специалност - Компютърни системи, със специализация Информационни технологии.
- Специалност - Инженерен дизайн, със специализация - Рекламен дизайн, в който се включва графичен дизайн и пространствено оформление.


Средното си образование получих в Професионална гимназия по полиграфия и фотография.


Благодарение на баща ми от малка проявявах голям интерес към истинската полиграфия. Проявявяхме снимки и ги сушахме на парното. С часове го гледах и му отмъквах инструментите, докато монтираше календари и книги.
Рисуването и математиката ми бяха другата голяма страст. И така се стигна до странната комбинация от специалности.


Това е първата ми стена. Нарисувах я в девети клас в детската ни стая. Избора на картинката направи по-малката ми сестра. Измина доста време от тогава, но рисунката си е все същата. Не сме я махнали, тъй като ни връща в детството и емоциите от него.


Рисуването на една стена е голямо предизвикателство. От правенето на проекта до реализацията му. В интериорния дизайн всеки елемент е важен сам по себе си, но общото впечатление е определящо. Рисунката трябва да е забележима, но не и дразнеща и натрапчива. Когато правя прокет, винаги се съобразявам с вече съществуващото - стил, цветова гама.


В областта на графичния дизайн съм правила - фирмено лого, глави на календари, листовки, дипляни, каталози. Цяластно оформление и рекламни карета в рекламно списание "Какво и Къде".


В областта на интериорните решения - проекти на килими, интериорни акценти.


Обичам фотографията, да снимам и да гледам чужди снимки. Моите ми напомнят за преживяното, а другите - още колко неща ми предстои да видя.


Част от тях може да видите в сайта.